Haber

Bakanlar, Sincan’daki üniversite adaylarına tercih desteği verdi

Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi, Ankara’da ilk kez gerçekleştirilen üniversite adaylarına yönelik “Tercih Destek Programı”na ev sahipliği yaptı. Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı/TBB Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çok sayıda akademisyen ve eğitimci üniversite adaylarını desteklemek için düzenlenen “Önce Öğrenci Destek Programı” kapsamında iki gün süren etkinlikte gündeme geldi.

“Gençler için en uygun meslek, onların iç dünyalarına ve yeteneklerine uygun olan meslektir” mottosuyla hayata geçirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Rekor sayıda başvuru arasından seçilen bin öğrencinin katıldığı program, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Gençlerin kendileri için en doğru kararları vermelerinin desteklendiği programda, 20 PDR uzmanı gençlere birebir danışmanlık hizmeti verdi. 6 salonda alanında uzman öğretim üyeleri örnek üniversite dersleri vererek, gençlerin seçtikleri bölümü deneyimleme şansı buldu.

Gençlerin duygusal eğilimlerinin değerlendirilerek kendilerine uygun mesleğe yönlendirildiği programda 50 mentor, öğrencilerin tüm süreçlerinde rehberlik ederek ve gençlere destek olarak öğrencilere üniversite hayatı ve akademi dünyası hakkında deneyim kazandırdı. tercih listelerinin hazırlanması.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

İlk gün programında gençlerle buluşmaya gelen Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yıllar önce onlarla aynı yoldan geçen genç kardeşlerimizle ağabeyleri gibi deneyimlerimizi paylaştık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi büyük ve güçlü bir Türkiye’nin taşıyıcıları olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde temel hedefimiz; fikirleriyle, iradesiyle, eylemleriyle ve kararlılığıyla gençlerin omuzlarında yükselen bir Türkiye inşa etmektir. Biz gençlerimize inanıyoruz, onlara güveniyoruz.” söz konusu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türk Yüzyılının ve ülkemizin geleceğinin mimarları olan genç kardeşlerimizle tercih destek etkinliğinde bir araya geldik. Genç kardeşlerimize üniversite yolunda başarılar diliyorum. Rabbim bahtlarını açık eylesin, gönüllerinde istedikleri nasibleri nasib etsinler inşallah.” sözlerini kullandı.

“KARŞILAŞTIĞINIZ ZORLUKLARI DAĞLAR GİBİ SANMAYIN”

Programın ikinci gününde öğrencilerle buluşmaya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kariyeri boyunca yaşadığı zorlukları gençlerle paylaştı. Bakan Göktaş, “Ne yaparsanız yapın çeşitli engellerle karşılaşacaksınız. Tesettürlü ya da değil, genç ya da değil. Başına gelen musibetleri dağlar gibi görme, her zaman dikensiz gül bahçelerine rastlamayacaksın. Önemli olan bunları nasıl aşacağınız yani bakış açınız çok değerli. Her şeyin üstesinden gelebilir, her zorluğa bu bakış açısıyla yaklaşabilirsiniz.” söz konusu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da hayallerin peşinden koşmanın değerine vurgu yaparak hayat hikayesini anlattı.

Spor ve sosyal faaliyetlerle uğraşmanın faydalarından bahseden Bakan Bak, “Çevrenizdeki insanlara yardım etmekten ve onları çoğaltmaktan keyif alıyorsanız çok güçlü bir insansınız. Çevrenizdeki insanlara dokunun. Bu noktada spor çok önemli bir toplumsal olgudur. Bizim bakanlığımız sizin hizmetinizdir. Seninle olmaktan mutluyum. Hayatta hayallerinin peşinden koşmaktan asla vazgeçme.” tavsiye verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz da konuşmacılar arasında yer aldı. Önder Yılmaz, öğrencilik hayatından hatıralarını anlattı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, iki gün boyunca öğrencileri bir an olsun yalnız bırakmadı. Gençlerle fikir alışverişinde bulunan Ercan, “Gençlerimizin ‘keşke’ demesini istemiyoruz, ‘hayırlı olsun’ demesini istiyoruz. Meslek hayatlarına bu gönül rahatlığıyla devam etmelerini istiyoruz. Gençler yarınlarımız, geleceğimizdir. Onlar için yapabileceklerimiz daha az. Bu nedenle tercih destek programını çok önemsiyorum, gençlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözlerini kullandı.

TERCİH DESTEĞİ ALAN ÖĞRENCİLER UMUT OLUYOR

Tercih pekiştireci alan Sena Beşiktaş, “İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum, burada öğrendiğim bilgiler daha geniş bir perspektiften bakmamı sağladı. Yakın çevremde destek alabileceğim kimse yok, böyle bir fırsat beni çok mutlu etti.” yorum yaptı

Sınıf öğretmeni olmak isteyen Beyza Beşiktaş, “Bölümü okuyan insanlar o bölüm hakkında bilgi veriyor ve ufkumuzu açıyor. Seçimlerimize yardımcı oluyorlar. Sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Bölümün artıları ve eksileri hakkında konuşma fırsatım oldu. Bana çok yardımcı oldu, umarım istediğim alanda başarılı olurum.” dedi.

Programın sonunda gençler çekilişler ve yarışmalarla keyifli vakit geçirdiler.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu