Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Teknofest’te! Azerbaycan’da Bayraktar Center kurulacak

ensonhaber.com

Teknofest 3. gününde de büyük bir ilgiyle devam ediyor.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen festivalde özellikle gençler ve çocuklar sergilenen yerli ve milli eserleri yakından inceliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ta sona erecek olan festivale katıldı.

İki lider Togg ile çıkış yaptı

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki festivale; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva eşlik etti.

İki lider Anadolu kırmızısı Togg T10X ile festival alanına geldi.

Aliyev, sahnede bulunan paydaşlarla hatıra pozu verdikten sonra festival alanında vatandaşlara seslendi.

“Türkiye, bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür”

Aliyev konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Hanım saygıdeğer, aziz arkadaşlardır. Yeniden Gardash ülkesine döndüğüm için çok mutluyum. Size Azerbaycan halkının sevgi ve selamlarını getiriyorum. TEKNOFEST’e sevgili kardeşimle katıldık. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. İki yıl önce imzalanan Şuşa Deklarasyonu ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldular. Bu tarihi beyannamenin Karabağ’ın tacı Şuşa’da imzalanması ayrı bir önem arz etmektedir. Şuşa, Azerbaycan halkının aziz şehridir. Şuşa’nın kurtarılması sonucunda Azerbaycan kendi toprak bütünlüğünü sağlamıştır. Kardeş Türk halkı her zaman yanımızda oldu. İkinci Karabağ savaşının ilk dakikalarından son dakikalarına kadar canım kardeşim Recep Tayyip Erdoğan yanımızdaydı. dedi; ‘Türkiye, Azerbaycan’ın yanındadır.’ Bu bize güç verdi. Türkiye son 20 yılda büyük ve onurlu bir yoldan geçti. Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde Türkiye dünyaca tanınan bir konuşmacı haline geldi. Bölgemizde barış ve istikrarın garantörüdür.

“Kırmızı Havada Kızıl, karada Altay-Togg, denizde TCG Anadolu”

Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye, büyük Türk dünyasının birleşmesinde de büyük rol oynuyor. Türk devletlerinin en üst toplantısında bütün Türk devletleri özlerini ve genel dayanışmalarını aziz kardeşime beyan ettiler. Bugün Türkiye, Avrasya’nın ticaret, enerji, ulaşım ve siyaset merkezidir. Türkiye’nin değeri ve rolü her geçen gün artıyor. Türk ordusu dünyanın en önde gelen orduları arasındadır.

Savunma sanayi bugün tüm dünya tarafından kabul görmüştür. En modern ve çağdaş savunma sanayisi hem Türkiye’yi hem de bizi güçlendiriyor. Selçuk Bey bana Bakü’de Kızıl Elma’nın maketini hediye etti. Yakın gelecekte Kızılay da Azerbaycan semalarında olacak. Kızılelma havada, Altay ve Togg karada, TCG Anadolu denizde. Burası bugün Türkiye. Tek millet, iki devlet, tek yumruk. Bu yıl üçüncü kez bir kardeş ülkeye seyahat ediyorum. Sevgili kardeşim, sıra sende. Tüm Azerbaycan halkı sizi bekliyor. Türkiye ve Azerbaycan’ın birliği ebedidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu