Haber

Anıtkabir’de ağladığı için tepki gösteren Eda Ece’den yanıt: Ağlamamak elde değil taş değilim

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizde ağır hasara yol açan depremlerin ardından harekete geçen oyuncu Eda Ece, önceki gün Ankara’ya getirilen depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden oyuncu, ardından Anıtkabir’e geçti. Atatürk için deftere yazdığı yazıları okuyan oyuncu gözyaşlarına hakim olamadı.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Deprem nedeniyle zor günler geçirdiğini ve depremzedelerin yaşadıklarından çok etkilendiğini söyleyen oyuncu, kendisini eleştirenlere ağlayarak yanıt verdi. Hayatından ve Atatürk hayranlığından bahseden Eda Ece, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Atatürk’ü din düşmanı olarak gösteren eksik ve yanlıştır. Kötü niyetle hakaretler yazan cahildir. Din düşmanıdır.” güzel ahlak demektir.Dindarlar kötüdür.Ben de sonuna kadar müminim.Oysa ben din adı altında insanların kandırılmasına karşıyım.Atatürk şu anda neden konu oldu?Çünkü bu ülkeyi yabancı işgalinden kurtaran Atatürk. büyük bir yoksullukla, yoksullukla ve özveriyle, özgürlük ve bağımsızlığı getirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş.”Nazik ve insanımız.Ülkenin gençliğinin bıraktığı yazılar bugün hala doğruların kehanetleridir.”

“BU ÜLKEDE ÖZGÜRSÜNSEN, BAYRAĞIN, MARŞIN VARSA ATATÜRK’Ü OLURSUN”

“Bu ülkede yaşıyorsanız, özgürseniz, bayrağınız, marşınız, toprağınız, eviniz varsa Atatürk’e borçlusunuz. Her kimsen, bu gerçek değiştirilemez. Spor Ben ikisini de sevmem mesela ben sadece tenisi severdim. Sanatı severim. Fotoğrafları, ressamları, heykeltraşları severim. Tiyatro oyunları, diziler, filmler ve müzikaller izlemekten keyif alıyorum. İyi okullara gittim. Şişli Terakki Lisesi’nden mezun oldum, Bilgi Üniversitesi’nde psikoloji okudum. Mimar Sinan hocalarından sanat tarihi dersleri aldım, İstanbul Modern Müzesi’nin sanat galerisindeki kurslarında çalıştım ve ardından seçmelerle oyunculuğa seçildim.”

“BORÇ HİSSEDİYORUM ÇÜNKÜ ÜLKEM İÇİN FAYDA YARATMAYA ÇALIŞIYORUM”

“Hayatım boyunca sınavlara çalıştım, mesela rüyalarımda hala sınava geç kalıyorum. Annem babam hep ders alırdı, matematik öğretmeni, tüketim ve fizik öğretmeni odaya gelirdi. Gitmediğim dershane ve kurs yok.Tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri aldım. “Yaşlıyım, yetişkinim, çalışırım, kazanırım, yüzde 40’ını gururla veririm” kazandığımı vergi olarak, çevremdekiler de şahitlik ediyor ki kazandıklarımın çoğunu ihtiyacı olan herkese dağıtıyorum. Bu ülkeye fayda sağlamaya çalışıyorum çünkü kendimi ülkeme borçlu hissediyorum.”

“BEN TAŞ DEĞİLİM, İNSANIM”

“Hayvan hakları, çocuk hakları, kadın hakları benim için çok değerli. Beni nereye çağırırlarsa yanlarında çalışan insanlara takviye vermeye çalışıyorum. Kadına, çocuğa şiddet üzerine bu iddialara dayanamam. “Annemin en sevdiği dizi ‘Yasak Elma’ idi, ‘Öldü’ diye boynuma atlayan 9 yaşındaki çocuğu görünce etkilenip ağlamamak elde değildi. iki çocuğunu ve kocasını gömen kadınla. Ben taş değilim, insanım.”

“VİCDANIM RAHAT, ALLAH BENİ GÖRÜYOR”

Alakalı haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu