Haber

“Anadolu Bulmacası” Antik Anadolu’nun Unutulmaz Efsanelerini Birleştiriyor

Anadolu efsanelerini birçok sanatsal parçayla birleştirerek süper melodilerini dünya sanatçılarının gözünden müzik ve sanatla günümüze taşıyarak; Puzzle Atlantis Picture ve Ru Art’ın ortak projesi olan ‘Anadolu’nun Yapboz’u sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

11 şehrin 11 efsanesini farklı sanat dallarıyla buluşturan, sanat ve müziği dijital medya unsurlarıyla destekleyen proje, 360 derece kültür-sanat içeriği üretiyor ve katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Önce Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde, ardından ağustos ayında Sümela Kültür Yolu Festivali’nde sanatseverlerle buluşuyor. “Anadolu Bilmecesi”, bu zaman Truva Kültür Yolu Festivali‘da yerini alıyor.

Sanatçı Ebru Ceylan’ın odak noktası bu kez Truva efsanesi!

M.Ö. 500 yılında Agamemnon komutasındaki Truva kentinde gerçekleşen ve kocası Menelaos tarafından kaçırılan Sparta Kraliçesi Helena’nın geri getirilmesi için açılan Truva Savaşı’nın sembollerinden oluşmaktadır. ‘Cesaret Kalkanı ve Mücevher’Sanatçı isimli heykel yerleştirmesi Ebru Ceylan‘nin projesi bize tarihi savaş stratejisinin değerini hatırlatacak şekilde uyarlandı.

Sanatçı Ebru CeylanTruva efsanesi ile ilgili ve onunla ilgili ”Cesaret Kalkanı ve Mücevher”Adı verilen heykel enstalasyonu 17 Eylül tarihine kadar Truva Kültür Yolu Festivali’nde sergilenecek.

Alaturca Club ve Cook Strumer sahne alacak!

 

Oluşturulan enstalasyonlarla Anadolu’nun kadim tarihi ilgi odağı olurken, müziğin evrensel dili şehrin ortasında yeni bir atmosfer inşa etmeye devam ediyor. Geleneksel Anadolu ve çağdaş elektronik altyapılarıyla Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde konserler vermeye devam eden, Alaturca KulübüHarika bir melodik karışım sunuyor Strumer’ı pişir“Anadolu’nun Bulmacası” projesi kapsamında Truva Kültür Yolu Festivali’nde müzikseverlerle buluşuyor.

10 Eylül’de Çanakkale Kordon’da ücretsiz gerçekleştirilecek konserlerde önce Cook Strumer saat 21.30’da, ardından 22.30’da Alaturca Club sahne alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu