Haber

Almanya’daki ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler Hanau’da anıldı

19 Şubat 2020’de Almanya’nın Hanau kentinde düzenlenen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybetti; Bu şehirde düzenlenen etkinlikte aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi anıldı.

Hanau ve Dietzenbach mezarlıklarında düzenlenen törende Yasin-i Şerif okundu ve ırkçı terör saldırısında hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Heumarkt Meydanı’nda düzenlenen resmi anma törenine Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Fazilet Tunçer ve kent yöneticileri katıldı.

Federal İçişleri Bakanı Faeser, ırkçı saldırıda çocuklarını kaybeden ailelerin acısını paylaştığını ve ülkedeki aşırı sağın toplumun barış içinde bir arada yaşamasını tehdit ettiğini söyledi.

Almanya’da çok sayıda insanın her gün aşırı sağ tahrik, şiddet, husumet ve dışlanmaya maruz kaldığına işaret eden Faeser, “Aşırı sağcılar toplumumuzun barış içinde bir arada yaşamasını tehdit etmeye devam ediyor” dedi. terimini kullandı.

Hanau Belediye Başkanı Kaminsky de yaptığı konuşmada ırkçılık ve nefret söylemine karşı mücadele çağrısında bulundu.

Temel hakların değerli olduğunu vurgulayan Kaminsky, “Hepimizin paylaştığı sorumluluğu kabul edelim ve ülkemizdeki bireyler veya azınlıklar onurlarından mahrum bırakıldığında ayağa kalkalım.” söz konusu.

Irkçı baskında hayatını kaybedenlerin yakınları ise yaptıkları konuşmalarda olayın tüm açıklığıyla ortaya konulmasını talep ederek ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını kınadı.

Şansölye Scholz, Hanau kurbanlarını anıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, söz konusu terör saldırısının üçüncü yılı münasebetiyle Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Hayatını kaybeden 9 gencin isimlerini paylaşan Scholz, mesajında, “Toplumumuzdaki uyumu ancak kurbanların anısını görünür kılarak güçlendirebileceğimize inanıyorum. İsimleri bizim siyasi mirasımızdır.” sözlerini kullandı.

Irkçı terör saldırısı

19 Şubat 2020 gecesi Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında 4’ü Türk 9 kişi hayatını kaybetti.

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren 43 yaşındaki ırkçı terörist Tobias Rathjen ile 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulundu.

Saldırgan Rathjen’in elinde av belgeleri olduğu ve arkasında mektup bulunan bir görüntü bıraktığı kaydedildi.

Saldırıyla ilgili olarak Şansölye Angela Merkel, “Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve bu zehir toplumumuzda var” dedi. Sözlerini kullandı.

Federal Savcılık tarafından Aralık 2021’de yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında diğer kişilerin suç ortağı olduğuna dair yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildiği belirtildi. , azmettiricilerin veya yardımcıların veya failin bir sırdaşı olduğunun.

habercamas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu