Haber

AK Parti binaları ateşe verilirken şu sözler söylendi: Gençleri alınlarından öpüyorum.

  • News7 – ÖZEL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerhırsızı kovalayan inşaat bekçisi tarafından ateşlenen silahından çıkan ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığıgelen kaza kurşunu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğannişan aldı.

Parti önünde yaptığı açıklamada, ” bana oy vereceksindiyerek seçim propagandası da yapan YETERLİ Parti Genel Başkanı AkşenerGerçekler ortaya çıkmasına rağmen hala özür dilemedi.

SALDIRGANLARIN YÜZLERİNİ ÖPTÜLER

Muhalefetin kaza kurşunu mağduru yapma çabaları dikkat çekerken, DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşenerve CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluAK Parti binalarını ateşe veren ve hatta “Cepcilere” destek alnından öptüm” göründü.

AK PARTİ’NİN 11 BİNASI SİKİLDİ

Gezi Girişimleri Sırasında AK PartiBinalarına çok sayıda saldırı düzenlendi.

1.4 milyar doları doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 200 milyar doları Türkiye’ye heba oldu. Gezi Parkı olayları11 AK Parti teşkilat binası yıkıldı.

İşte o saldırılardan bazıları:

  • İzmir: AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası molotofkokteyli ile ateşe verildi. İlçe binası, atılan taşlar ve çıkan yangın sonucu ağır hasar gördü. Olayın ardından Twitter’dan eyleme destek verenler, ” Yanarken boş olmasaydı boşa gitmezdi.gibi provokatif mesajlar paylaştı.
     
  •  

  • İzmir: AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’na giren 4 kişi, binadaki eşyalara sopalarla zarar verdi. Daha sonra vandallar yakıt dökerek binayı ateşe verdi. Vandalların parti binasını yakıp yıkması kameralara yansıdı.
  • Trabzon: 2’si CHP Gençlik Kolları üyesi 3 kişi, AK Parti Maçka İlçe Başkanlığı’na saldırdı. Binanın giriş kapısının camlarına ‘Diren Maçka, Direk Taksim, Çapulcular’ gibi yazılar yazarak binaya zarar verdi.
     
  • Bursa:Bursa’da düzenlenen eylemde ÖDP ve CHP bayrakları taşıyan grup, AK Parti Bursa İl Başkanlığı binasına taş ve bira şişeleriyle saldırdı.
     
  • Adana:AK Parti Adana İl Başkanlığı binası önüne gelen küme, taşlı saldırıda bulundu.
     
  • Mersin: AK Parti Yenişenir İlçe Başkanlığı binasına saldırı düzenlendi. Polis ekiplerinin erken müdahalesi ile herhangi bir hasar meydana gelmedi.

“YÜZLERİNDEN ÖPÜYORUM”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 4 Haziran 2013’teki kümelenme toplantısında, Gezi Parkı olaylarında AK Parti binaları dahil birçok yeri yakan aktivistlere destek verdi.

Gençlerin tepkilerini dinlemek zorundayız. Onlar yeni bir nesil. Bu neslin Türkiye ve siyaset tarafından çok iyi okunması gerekiyor. Bu beklentilere cevap verecek bir politika oluşturmalıyız.Kılıçdaroğlu, “Gençleri alınlarından öpüyorum” dedi.

Sosyal medya hesabından da desteğini sürdüren Kılıçdaroğlu, ” kazandınız beylerAçıklamayı paylaştı.

“Arkasındayım”

“Neler oluyor?” CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın’ın ev sahipliğinde. Programın konuğu olan DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti binalarını ateşe veren Gezi Parkı eylemcilerine desteğini açıkladı.

Akşener, her yeri yakan ve her yeri savaş alanına çeviren gezginlerin ilgisini çektiğini söyledi. kendi oğlunun gittiğini vurgulayarak, Gezi dikkatimi çekti ve o çocukların arkasında durdum. Oğlum da dahil çevremde birçok insan gidip geldi. Oğlum büyüktü ama gittiler geldilerdedi.

Akşener, sosyal medya hesabı üzerinden Gezginler’e desteğini sürdürdü.

SEYAHAT GİRİŞİMİNİN BİLANÇOSU

Olaylar sırasında 46 kamu binası, 231 polis aracı ve 44 ambulans ‘yağmacılık’ olarak nitelendirilen eylemciler tarafından kullanılamaz hale getirildi. 326 iş yeri ve 201 araç kül oldu, 80 belediye otobüsü ve 85 otobüs durağı yakıldı. 4 Haziran itibarıyla 77 ilde düzenlenen eylemlerde 280 işyeri, 1 özel konut, 6 kamu binası, 18 belediye otobüsü, 207 özel araç, 103 polis aracı, bir polis karakolu ve 11 AK Parti hizmet binasına ek olarak, ankara ve istanbul Çok sayıda otobüs durağı, trafik ışığı ve levhası, MOBESE kameraları, bankamatikler ve kaldırımlar çeşitli şekillerde hasar gördü. Olayların ilk günlerinde 3 televizyon kanalının canlı yayın araçları ağır hasar gördü. Ayrıca bazı bankamatikler ve belediye otobüsleri ateşe verildi.

KAYNAK: HABER7

haber-kadirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu