Ekonomi

Airfryer “serbest bırakıldı”

Ticaret Bakanlığı’nın 23 Mart’ta yayımladığı tebliğ ile ithalatı izlenecek elektrikli ev aletleri listesinde değişiklik yapıldı.

Ticaret Bakanlığı 23 Mart’ta, birim başına gümrük maliyeti 10 ila 200 ABD Doları arasında olan bazı elektrikli ev aletlerinin ithalatına 23 Nisan’dan itibaren gözetim uygulayacağını duyurdu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’e göre, birim gümrük değeri 100 Dolar’ın altında olan airfryer ve fritözler, 2012 yılında yayınlanan tebliğ ile gözetim kapsamına alındı. 23 Mart, listeden çıkarıldı.

Ayrıca birim gümrük değeri 10 doların altında olan mutfak bataryaları için öngörülen denetim uygulaması yönetmelikle detaylandırılmış, birim gümrük değeri 80 doların altında ve hacmi 3 litre ile 10 doların ortasında olan mutfak bataryaları için öngörülen denetim uygulaması yönetmelikle detaylandırılmıştır. Bu işin litrelercesi denetim uygulamasına dahil edildi.

Değişiklikler 22 Nisan’da yürürlüğe girecek. İthalatta denetim, bir ürünün ithalinin zarar veya tehdit oluşturacak durum veya koşullarda piyasaya arz edilmesini önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından ithalatı kontrol etmek amacıyla oluşturulan düzenleme olarak tanımlanıyor. piyasadaki diğer üreticiler. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu