Haber

Adıyaman’da 350 konutluk iki konteyner kent kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminde bin 400’den fazla binanın yıkıldığı Adıyaman’da iki konteyner kent kuruyor. Zemin ve altyapı çalışmaları bitmek üzere olan konteyner kentlerde toplam 350 adet kesintili konut ve sosyal alan olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla, yüzbinlerce insanı da evsiz bırakan depremin yaralarını sarmak için afetin yaşandığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Osmaniye’de konteyner kentler kuruluyor. büyük can kaybı gibi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Afete Uyum Birimi, Yenimahalle’de toplam 36 bin metrekare alana sahip iki konteyner kent kurmak için çalışmalara başladı.

Ortak akılla kurulan kesintili konaklama merkezi
Adıyaman’da kuracakları konteyner kent için bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi EGEŞEHİR Yapı Planlama A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyaman Afete Uyum Birimi Koordinatörü Ekrem Tükenmez, “Adıyaman’da iki ayrı noktada yer ayırdık. Bu iki noktada kuracağımız konteyner kent için Adıyaman Tabip Odası ile birlikte çalışacağız. Şu anda alanlarda zemin sıkılaştırma ve taban düzeltme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Konteyner yerleşim planlarını düzenledik. Bu planları yeniden düzenlerken konteyner kentin yöreye uyumlu olması için Adıyaman Tabip Odası ve Adıyaman Mimarlar Odası’ndan fikir aldık. Onlardan aldığımız fikirlerle planlarımızı yaptık.”

İki noktada toplam 350 konutluk konteyner şehir
Konteyner kentin altyapı hazırlıklarına başladıklarını belirten Tükenmez, “Temiz su ve atık su maliyetlerini belirleyeceğiz, elektrik altyapısını kuracağız, yerleşim alanlarını düzenleyeceğiz. Konteynerlerimiz gelmeye başladı. Geldiğimizde ve altyapı tamamlandığında, yerleşime geçeceğiz. Konteyner şehrimizde sosyal hizmet alanları, çamaşırhaneler, çocuk oyun alanları, sağlık hizmeti verecek klinikler yer alacak. Bu alanda 160 konteyner olacak, 130 konteyner barınma, diğerleri sosyal faaliyetler için kullanılacak. Diğer bir alanda ise 250 konteyner kurulabilecek alan olacak. Bunlardan 220 tanesi barınma amaçlı kullanılacak. İki alanda toplam bin 400 kişinin barınabileceği 350 konteyner alanı kurmuş olacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-karakoyunlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu