Haber

3 Yaşındaki Alperen Okul Otobüsünde Unutuldu: Alperen’in Ölümünde Aile Kusurluydu

İzmir’de anaokuluna gitmek üzere sabah saatlerinde evinden götürülen ancak okul otobüsünde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, 15 Ağustos 2017’de hayatını kaybetti. mahkeme aileye maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak mahkeme, çocuğun 33 aylıkken okula kabul edildiğini ve bu duruma göz yuman ailesinin yüzde 50 kusurlu bulunduğunu kaydetti.

‘İtiraz edeceğiz, hakkımızı arayacağız’

İzmir 5’inci İdare Mahkemesi, Çiğli ilçesinde okul otobüsünde unutularak yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ailesinin Milli Eğitim Bakanlığı’na açtığı davada aileye 662 bin 491 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Mahkeme, 15 Ağustos 2017’de servis minibüsünde unutulduktan sonra hayatını kaybeden Sakin’in ölümünde bakanlığın kusurlu olduğu iddiasıyla açılan davada ailenin maddi ve manevi tazminat talebini değerlendirdi.

Mahkeme, kararında, ilgili yönetmeliğe aykırı davranan 36 aydan küçük çocukların anaokuluna kayıtsız olarak kabul edildiğinin anlaşıldığını, mevzuatta belirtilen şartları taşımayan servis personelinin kurum bünyesinde çalıştırıldığını belirtti. okul.

Kararda şu ifadelere yer verildi: ‘Olayda gerekli dikkat ve özeni göstermediği ve sorumluluğundaki kreşlerde denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmediği anlaşıldığından sanığın suçsuz olduğu kanaatine varılmıştır. idarenin hizmet kusuruna dayalı bir sorumluluğu bulunmaktadır. Ancak Alperen Sakin’in 33 aylıkken kayıt dışı olduğunun kabul edilmesi ve gencin ailesinin kayıtsız anaokuluna alınmasına göz yumması dikkate alındığında, ailenin yüzde 50 kusurlu bulunduğu kabul edildi ve davalı yönetimin kusurunun yüzde 50 olduğu sonucuna varıldı.’

Ne oldu?

İzmir 5’inci İdare Mahkemesi, anne ve babaya destekten yoksun kalma tazminatı olarak 162 bin 491 lira, manevi tazminat olarak 175 bin lira, iki kardeşine de 75 bin lira olmak üzere 662 bin 491 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Peder Serkan Sakin, yüzde 50 kusurla ilgili kararı kabul etmediklerini söyledi.

Amaçlarının tazminat kazanmak olmadığını, mahkemenin belirlediği parayı hayır kurumlarına vereceklerini belirten Sakin, o dönemde Almanya’dan yeni gelmiş bir aile olarak yönetmelikleri bilmelerinin mümkün olmadığını söyledi. anaokuluna kaydolurken yaş sınırında. Okul servisinin kaçak olduğunu, şoförün beceriksiz olduğunu, ‘servis abla’nın yaşının reşit olmadığını ve tüm bunların dikkate alınmadığını öne süren Sakin, ‘İtiraz edeceğiz, hakkımızı arayacağız’ dedi. ‘.

İzmir’in Çiğli ilçesinde anaokuluna gitmek üzere sabah saatlerinde evinden alınan, unutulduğu okul servisinde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin hayatını kaybetti.

Yargıtay’da görülen duruşmalı davada otobüs şoförü Taner İşgören 6 yıl 8 ay, kreş sahibi Yurdagül İşgören 7 yıl 6 ay, servis hostesi Dilara K 5 yıl, öğretmen Arzu G 2 yıl 6 ay ceza aldı. Aylarca, okul müdürü Bekir G.’ye 3 yıl 20 gün, Ahmet S.’ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Alperen Sakin’in ölümü nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürüne 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu